Obľúbený : Líčenie, Parfumy, Pleť, Vlasy
Aktuálne zľavy 15% - 20% na top značky Prejsť na akciu

Všetko o líčení pier – postupy, produkty a tipy

Autor: Martina Nyúlová Publikovaný: 25.03.2023

Ženské pery patrili odpradávna k symbolom zvodnosti, plodnosti a krásy. Ich skrášľovanie siaha od histórie až po súčasnosť. Pery patria k nášmu úsmevu, slovám, prejavu – preto by sme si ich mali hýčkať.

Nezáleží na tom, či sú naše pery plné, symetrické, alebo užšie a menej dokonalé. Stále si zaslúžia našu pozornosť a aj keby bolo naše líčenie tváre a očí dokonalé a pery by sme vynechali, nebolo by to ono.

Preto si v tomto článku objasníme ako sa o naše pery starať, ako ich vyformovať, nalíčiť a aké kozmetické vymoženosti nám vedia celý tento proces uľahčiť a spríjemniť.

Líčenie pier by sme mohli rozdeliť do pár základných krokov.

Ošetrenie pier

Tento krok je základom ich líčenia. Môžeme mať ten najkvalitnejší rúž nádherného odtieňa, ktorý nám neskutočne svedčí, ale ak ho nanesieme na suché a šupinaté pery, výsledok bude veľmi nepekný a neupravený.

Ak sú pery popraskané a majú šupinky, potrebujú nutne píling ako napr. Milani Keep It Sweet Sugar Lip Scrub, ktorý obsahuje kokosový, mandľový, jojobový, makadamiový a arganový olej spolu s bambuckým maslom a trstinovým cukrom pery zjemní a vyživí.


Ďalším krokom starostlivosti je balzam na pery alebo olej na pery. Tie perám dodajú potrebnú výživu a hydratáciu, pery krásne vyhladia a pripravia na líčenie. V lete i v zime na lyžovačke je dobré siahnuť po balzámoch s UV filtrom.

Formovanie pier

Spôsob, ako naše pery vytvarovať, ak nie sú úplne súmerné, či nemajú jasné hranice. Ak aj súmerné sú, vytvorenie kontúry zabráni rozpíjaniu rúžu a predĺži jeho trvácnosť.

Ideálna je kontúrovacia ceruzka v rovnakom odtieni ako náš rúž.
Môžeme siahnuť po klasických ceruzkových kontúrkach alebo automatických, ktoré sa nemusia strúhať.


Výborným pomocníkom je transparentná alebo telová kontúrka, ak sa nám nechce kontúrku k rúžu stále dolaďovať.


Vyplnenie celých pier kontúrovacou ceruzkou dodá perám extra podkladovú vrstvu, ktorá dokáže ešte viac predĺžiť trvácnosť rúžu.

Na základe tvaru našich pier si vieme pomocou kontúr svoje pery vylepšiť. Nesmieme to ale prehnať, aby výsledok pôsobil prirodzene.

Ideálne je naniesť kontúru tesne nad miesto prirodzenej kontúry – do priehlbiny/ryhy nad kontúrou pery, tam kde dopadá svetlo. Tento trik nám zaručí pekný a prirodzený výsledok.

Líčenie

Keď máme naše pery pekne vykreslené, môžeme ich vyplniť produktom na líčenie pier. Máme na výber z rôznych možností, závisí od našich preferencií.

Lesky na pery sú ideálnym produktom pre ženy, ktoré majú rady šťavnaté lesklé pery. Lesky môžu mať rôzny finiš aj pigmentáciu, od ľahkých lesklých textúr po extrapigmentované, či glitrové a metalické textúry. Nanášajú sa aplikátorom a môžu nám slúžiť aj ako topcoat nad iný rúž. Ich výhodou je, že vedia pekne zväčšiť pery, či zakamuflovať tie suchšie a vráskavejšie.


Klasické rúže sú nestarnúcou klasikou. Vysúvateľné, s rôznymi textúrami od krémových po hutnejšie voskové. Taktiež v rôznych finišoch – matných, polomatných, metalických či lesklých. Pri rozpíjavejších produktoch je kontúrka nutnosťou. Pri výraznejších a tmavších odtieňoch nám pomôže s nanášaním štetec. Pery si môžeme obkresliť aj korektorom a tak začistiť kontúry. Rúž tak bude vyzerať precízne nanesený ako od profesionála.


Tekuté rúže sa stali za posledné roky veľmi obľúbenými. Ich aplikátor prevzatý z leskov poskytuje komfort nanášania. Sú taktiež vysoko pigmentované a dlhotrvácne. Môžete v nich stráviť dlhý čas bez potreby opraviť a to je to, čo zaneprázdnené ženy vyhľadávajú. Tekuté matné rúže môžu pery trochu vysúšať (ale nie všetky), preto pred ich aplikáciou potrebujeme pery zvlášť ošetriť. Viac o ich aplikácii nájdete v tomto článku na blogu Krasotiky. Veľmi obľúbenými sú aj metalické tekuté rúže, s ktorými sa dá krásne vyhrať a navyše sú veľmi trendové a originálne.

Môj tip: Tekuté dlhotrvácne rúže môžeme použiť aj ako očnú linku, metalické zasa kombinovať s inými rúžmi ako topcoat, či použiť ako metalickú linku i ako očný tieň. Produkt však treba prv otestovať, ako správa na inom mieste aplikácie, ako je určený.

Odlíčenie pier

Záverečná bodka po náročnom dni. Dlhotrvácny rúž s nami prežil krásne chvíle, ale musí ísť dole. Ideálne čo najrýchlejšie, aby sme sa mohli oddať sladkému odpočinku.

Dá sa to aj bežnými dvojfázovými či mastnejšími odličovačmi, ale úplne milo ma prekvapil špeciálny odličovač na odstránenie dlhotrvácnych rúžov Milani Keep it Clean Longwear Lip Color Remover – stačí jediný dotyk a aj ten najpigmentovanejší a najtrvácnejší rúž je v sekunde preč bez drhnutia.

Či patríte alebo nepatríte medzi milovníkov líčenia pier, verím, že vám tento prehľad priniesol ucelený pohľad na svet produktov na pery a v budúcom článku sa bližšie pozrieme na výber jednotlivých odtieňov: od nude cez červenú a tie pestrejšie a farebnejšie.


Pomôžeme s výberom najlepších produktov z kategórie - rúže

Spoločne sa pozrieme na to, ako si môžete zvoliť to najlepšie rúže.

Nájdenie najlepšieho rúžu nie je ľahká úloha. Musíte vedieť, čo hľadáte a aké sú vaše potreby. Je dôležité si uvedomiť, či chcete trvalý alebo dočasný rúž, aký odtieň chcete, aký druh konzistencie a aký druh výdrže. Potom je dôležité pozrieť sa na recenzie a skontrolovať, či je rúž odolný voči vode a potu. Ďalšou dobrou vecou je skontrolovať, či je rúž hydratačný a či je bez zložiek, ktoré by mohli spôsobiť alergickú reakciu.

Aby ste naozaj zistili, ktorý rúž je pre vás najlepší, odporúčam vyskúšať niekoľko rôznych druhov rúžu. Skúste rôzne odtiene a konzistencie, aby ste zistili, ktorý je pre vás najlepší. Je tiež dôležité skontrolovať, či je rúž vyrobený zo zdravých, prírodných zložiek.

V skratke, nájdenie najlepšieho rúžu pre vás je otázkou skúšania a vyhľadávania. Dôležité je skontrolovať recenzie, vyskúšať niekoľko rôznych druhov rúžu a skontrolovať zloženie. Ak to urobíte, môžete nájsť rúž, ktorý vám bude vyhovovať a bude vám slúžiť dlho.




Kategória rúže

Vymeniteľná náplň rúžu Couture Lips tick Refill. Krémová textúra obsahuje minimálne 80% zložiek prírodného pôvodu. Kaprylový/kaprinový triglycerid, ľahký olej vyživujúci pokožku. 100% prírodný kandelilový vosk, ktorý je vhodný...

Dior Addict je žiarivý rúž so zložením z 90% ingrediencií prírodného pôvodu, umiestnený v ultra módnom a znovu plniteľnom puzdre. Rúž zvýrazňuje pery jasnými a žiarivými odtieňmi s výrazným leskom a poskytuje hydratáciu až na...

Rouge Dior rúž je obohatená o prírodné extrakty z pivonky a granátovníka. Je doplniteľná, čo súčasťou myšlienky udržateľnej stratégie značky Dior . Aktívne látky: extrakt z červenej pivónie - pomáhajú zachovať pery hydratované,...

14 €
39 €
36 €

Najlepší materiál pre rúže?

Najlepší materiál pre rúž je vosk. Vosk dodáva rúžu hydratáciu a trvanlivosť. Jeho vlastnosti zabezpečujú, že rúž bude mať dlhú životnosť a bude sa ľahko rozotierať. Vosk tiež prispieva k tomu, že rúž bude mať príjemnú vôňu a bude sa ľahko aplikovať.Krátke zhrnutie: Vosk je najlepší materiál pre rúž, pretože poskytuje hydratáciu, trvanlivosť, dlhú životnosť, príjemnú vôňu a ľahkú aplikáciu.


Náš názor na rúže

Náš názor, čo je to rúže je, že je to kozmetický produkt, ktorý sa používa na líčenie. Používa sa na vytvorenie lesklej farby na perách. Môže byť vyrobený z rôznych druhov prírodných a syntetických látok, ako sú vosk, olej, vosk, emulgátory, farbivá a vône. Existujú rôzne typy rúžov, ako napríklad matné, lesklé, perleťové, saténové a metalické rúže. Môžu byť dostupné v rôznych odtieňoch, od svetlých až po tmavé. Rúž je populárnym spôsobom, ako zvýrazniť pery a vytvoriť výrazný a upútavkový vzhľad.

Webový redaktor Krasotika.sk


Kategória rúže

Aké sú najlepšie -predhovory rúže?

Najpredávanejšími rúžmi sú tie, ktoré majú hydratačné vlastnosti, sú dlhotrvajúce a majú výrazné farby. Ide o rúže, ktoré ponúkajú vysokú kvalitu a sú obľúbené medzi ženami. Výsledkom je, že mnohí výrobcovia rúžov ponúkajú širokú škálu produktov, ktoré sú dostupné pre každého.Krátke zhrnutie: Najpredávanejšími rúžmi sú tie, ktoré majú hydratačné vlastnosti, sú dlhotrvajúce a majú výrazné farby. Sú obľúbené medzi ženami a výrobcovia ponúkajú širokú škálu produktov pre každého.



Prečítajte si naše ďalšie články

Kategória: Rúže
zdieľam:
Autor
Martina Nyúlová

Som študentka UCM v Trnave a zaujímam sa o BIO kozmetiku a prírodné produkty.

...

Odporúčaná kategória

Odporúčané obchody