Obľúbený : Líčenie, Parfumy, Pleť, Vlasy
Aktuálne zľavy 15% - 20% na top značky Prejsť na akciu

Festivalové líčenie

Autor: Martina Nyúlová Publikovaný: 25.03.2023
Festivalové líčenie

Letná sezóna okrem dovoleniek prináša aj obľúbené hudobné festivaly, na ktorých môžeme zaexperimentovať s líčením a vizážou. A to je pre makeupové maniačky tá správna chvíľa.

Niekto je praktický a staví na prirodzenosť a na festivaloch sa nelíči,  iný sa zas do sýta vyblázni a premyslí si outfit ako vystrihnutý z Coachelly. Boho chic, hippie či etno sú vždy „in“.

Heslom festivalov je „viac je viac“, teda pokojne to môžete so všetkým prehnať: farby, glitre, holografické a metalické efekty, dočasné tetovačky, zlaté aplikácie, kamienky, pierka, výrazné mihalnice... možností je veľmi veľa.

Prinesieme si zopár tipov, čo si so sebou vziať na festival a akými vychytávkami sa skrášliť.

Výdrž na slnku i v daždi

Líčenie nám v extrémnych zmenách počasia musí niečo vydržať a tak kvalitná báza pod makeup je základ, a ak má ešte aj ochranný faktor je to na leto bonusom, napr. ako Milani Prime Protect s SPF30. Aby sme sa príliš neleskli, je dobré mať v kabelke zmatňujúci púder v praktickom balení, ako je Neve Cosmetics Flat Perfection Drama Matte Powder. Aby aj naše riasy boli stále tiptop, vodeodolná maskara je takisto nevyhnutnosťou (Estyle Volume Mascara Waterproof). Bodkou na záver, ktorá predĺži trvácnosť líčenia je fixačný sprej. Ak sa nám páči lesklá „dewy“ pleť, vyčaruje ju Milani Make it Dewy Setting Spray,  ktorým si môžeme tvár kedykoľvek osviežiť a pekne na nej prepojí produkty.

Bronz aj lesk súčasne

K letu patrí krásna opálená pleť, ktorú krásne zvýrazníme bronzerom, napr. zapečeným Milani Baked Bronzer. Rozjasňovač je krásnou bodkou na záver. Do kabelky sú veľmi praktické rozjasňovače v tyčinke, teraz v lete ich veľmi často používam (Jordana Glow ´n Go Creamy Strobing Stick). A nesmieme zabudnúť na šťavnaté líčka, u mňa je v lete „must have“ odtieň Bella Bellini z veľmi obľúbených zapečených líceniek Milani.

Všetko trblietavé

Do trblietok a lesku zahalíme oči, pery aj nechty. Skvelé sú metalické očné tiene Nabla Créme Shadow, ktoré majú perfektnú výdrž. Glitrové tiene OPV Pressed Glitter zasa dávajú na výber veľké množstvo pestrých odtieňov. Sypké glitre sa dajú veľmi pekne využiť na tvár aj telo – nájdete ich u značky Prima Makeup, ktorá ponúka aj paletku s glitrovými tieňmi. Pery krásne oživia šťavnaté lesky, prípadne metalické rúže (Milani Amore Matte Metallic Lip Creme, Gerard Cosmetics Metal Matte) a úplná hitovka sú holografické lesky Milani Stellar Lights Holographic Lip Gloss, či tekuté trblietavé rúže Milani Hypnotic Light Lip Topper.

Výrazné detaily

Celé líčenie treba doladiť aj krásnou manikúrou, či výraznými mihalnicami. Kedy si ich nedovoliť ak nie teraz? (Red Cherry Wispy Pink Feather Lashes)

Jednoduchý festivalový look

Hoci ma žiadny festival toto leto nečaká, vyskúšala som si takéto líčenie, ale poňala ho po svojom, decentne a predsa výrazne.

Základom je úžasný bronzový odtieň Fenice z paletky Neve Cosmetics Duochrome, ktorý som skombinovala s glitrami OPV Pressed Glitter v odtieni Dubai, ktorý je nanesený ako linka. Ohyb oka je zvýraznený matným monotieňom Nabla Mono Refill Fahrenheit.  Koniec linky je vykreslený ružovozlatou linkou (Nabla Dazzle Liner Soul Blooming Original Sin) líčkach je červenkastá lícenka Milani Baked Blush v odtieni Red Vino a rozjasňovač Jordana Glow ´n Go Creamy Strobing Stick v odtieni Radiant Glow. Pery sú na líčení tie najvýraznejšie, Milani Amore Mattalics Lip Creme v nádhernej metalickej malinovej Mattely in Love.


Chystáte sa niekam na festivaly? Ktoré z letných trendov vás oslovili?


Prečítajte si naše ďalšie články

Kategória:
zdieľam:
Autor
Martina Nyúlová

Som študentka UCM v Trnave a zaujímam sa o BIO kozmetiku a prírodné produkty.

...

Odporúčaná kategória

Odporúčané obchody