Obľúbený : Líčenie, Parfumy, Pleť, Vlasy
Aktuálne zľavy 15% - 20% na top značky Prejsť na akciu

Nové trendy v dentálnej hygiene: Využite kúzlo smart technológií

Autor: Martina Nyúlová Publikovaný: 13.03.2024
Nové trendy v dentálnej hygiene: Využite kúzlo smart technológií

Dentálna hygiena začína správnym postupom čistenia zubov. Dvakrát denne – ráno po raňajkách a večer pred spaním, s dodržaním pravidla nejesť a nepiť nič okrem vody po večernom čistení. K tomuto základnému pravidlu pridávame dôležitosť čistenia medzizubných priestorov raz denne. Práve tu prichádzajú na rad rady odborníkov, ako dentálna hygienička Lucie Hronková, DiS., ktorá zdôrazňuje dôležitosť pravidelných kontrol u dentálneho hygienika.

Kedy je čas na novú zubnú kefku?

Výmena zubnej kefky by mala prebiehať každé tri mesiace, aby si zachovala svoju efektivitu. Po každej chorobe, ako je prechladnutie či chrípka, by ste mali kefku vymeniť ihneď. Pri výbere kefky sa odporúča sústrediť na mäkkosť, malú pracovnú hlavu a husto osadené, rovno zastrihnuté štetiny.

Smart technológie vo svete dentálnej hygieny

Moderné technológie prinášajú do starostlivosti o zuby nový rozmer. Elektrické zubné kefky a ústne sprchy predstavujú revolúciu v efektívnosti čistenia. Elektrické kefky ponúkajú viaceré výhody, ako sú vibračný alebo rotačný pohyb pre lepšie odstránenie povlaku, jednoduchšie použitie vďaka automatickému pohybu, lepšiu dosiahnuteľnosť do ťažko prístupných miest a rôzne funkcie, ako sú senzory tlaku či vstavané časovače.

Ústne sprchy: Pre dokonalú čistotu

Ústne sprchy ponúkajú pocit maximálnej čistoty a sviežosti. Ideálne pre čistenie medzizubných priestorov a ťažko dostupných miest, redukujú riziko paradentózy a masírujú ďasná, čím zlepšujú krvný obeh.

Starostlivosť o detské zuby

S čistením zubov by sa malo začať hneď, ako sa objaví prvý zúbok, s použitím mäkkej detskej kefky. Od dvoch rokov je dôležité učiť deti správnu techniku čistenia a používania zubných nití. Pomocou zubára alebo dentálneho hygienika vysvetlite dôležitosť starostlivosti o zuby, pričom môžete použiť hry alebo odmeny, aby sa stala obľúbenou rutinou.

Potraviny, ktoré sú prospešné pre zuby

Nezabúdajte na potraviny, ktoré podporujú zdravie zubov a ďasien. Mliečne výrobky pre posilnenie skloviny, ovocie a zelenina pre zdravie ďasien, orechy bohaté na vápnik a fosfor, a celozrnné potraviny s vitamínmi skupiny B a železom sú skvelé pre zdravie ďasien. Aj pitie čistej vody a zelený čaj môžu prispieť k lepšiemu zdraviu vašich zubov.

Moderná starostlivosť o zuby ponúka množstvo možností, ako udržať váš úsmev krásny a zdravý. S využitím smart technológií a správnymi návykmi v dentálnej hygiene môžete dosiahnuť najlepšie výsledky.


Pomôžeme s výberom najlepších produktov z kategórie - sonické zubné kefky

Spoločne sa pozrieme na to, ako si môžete zvoliť to najlepšie sonické zubné kefky.

Kefky na čistenie zubov sú jedným z najdôležitejších nástrojov pre starostlivosť o zdravie zubov. Sonické zubné kefky sú v súčasnosti najúčinnejším spôsobom čistenia zubov. Tieto kefky sú známe svojou schopnosťou čistiť zuby efektívnejšie ako bežné manuálne kefky.

Aby ste zistili, ktoré sonické zubné kefky sú najlepšie, mali by ste sa pozrieť na niekoľko faktorov. Prvým je sila motora. Čím vyššia je sila motora, tým silnejšie vibrácie sonická kefka vytvára. Tieto vibrácie sú potrebné na odstránenie zubného povlaku a čistenie medzizubných priestorov. Ďalším dôležitým faktorom je počet režimov. Sonické zubné kefky s viacerými režimami vám umožňujú prispôsobiť čistenie svojim potrebám.

Okrem toho by ste mali tiež skontrolovať, či je kefka vybavená časovačom, ktorý vám umožní čistiť zuby počas určitého časového intervalu. Taktiež by ste mali skontrolovať, či je kefka vybavená systémom upozornení, ktorý vás bude upozorňovať na to, kedy je čas zmeniť zónu čistenia.

V záverečnej fáze by ste mali skontrolovať, či je kefka vybavená nabíjacím zariadením a či je dostatočne odolná. Sonické zubné kefky sú drahšie ako bežné manuálne kefky, takže by ste mali venovať pozornosť jej kvalite.

Aby ste zistili, ktoré sonické zubné kefky sú najlepšie, mali by ste sa pozrieť na silu motora, počet režimov, časovač, systém upozornení a odolnosť. Vyberte si tie najlepšie, ktoré vyhovujú vašim potrebám a nárokom na starostlivosť o zuby.

V záverečnej fáze by ste mali skontrolovať, či je kefka vybavená nabíjacím zariadením a či je dostatočne odolná. Sonické zubné kefky sú drahšie ako bežné manuálne kefky, ale sú oveľa účinnejšie ako tie manuálne. Vyberte si preto sonickú zubnú kefku, ktorá vyhovuje vašim potrebám a nárokom na starostlivosť o zuby.

Zhrnutie: Sonické zubné kefky sú najúčinnejším spôsobom čistenia zubov. Ak chcete zistiť, ktoré sú najlepšie, mali by ste sa pozrieť na silu motora, počet režimov, časovač, systém upozornení a odolnosť. Vyberte si tie najlepšie, ktoré vyhovujú vašim potrebám a nárokom na starostlivosť o zuby.




Kategória sonické zubné kefky

Sonická zubná kefka ETA Sonetic s kvalitnými DuPont štetinami poskytne vašim zubom dôkladnú a zároveň šetrnú starostlivosť. Vďaka sonickej technológii MOVE+ s rýchlosťou až 31 000 pohybov za minútu kefka odstráni zubný povlak. Inteligentná...

Starajte sa o svoje ústa so sonickou zubnou kefkou FOREO ISSA 3, ktorá je navrhnutá tak, aby poskytovala kompletnú starostlivosť o zuby, ďasná, tváre a jazyk. Kefka je vyrobená z lekárskeho neporézneho silikónu a je úplne vodotesná. Vďaka...

Sonická zubná kefka Roots vďaka jemnej technológii odstraňuje viac zubného povlaku ako bežná manuálna zubná kefka. Podľa svojich potrieb si môžete vybrať medzi tromi režimami čistenia: Clean na jemné čistenie, White bieliaci alebo masážny...

51 €
143 €
78 €

Najlepší materiál pre sonické zubné kefky?

Najlepším materiálom pre sonické zubné kefky je zvyčajne z nerezovej ocele. Materiál je veľmi trvanlivý a odolný voči korózii. Môže byť tiež použitý na čistenie zubov bez toho, aby sa poškodili. Neopotrebovateľná oceľ je tiež veľmi hygienická a môže byť ľahko dezinfikovaná.Krátke zhrnutie: Najlepším materiálom pre sonické zubné kefky je zvyčajne nerezová oceľ, ktorá je veľmi trvanlivá, odolná voči korózii, bezpečná pre čistenie zubov a hygienická.


Náš názor na sonické zubné kefky

Náš názor, čo je to sonické zubné kefky je, že je to zariadenie, ktoré pomáha čistiť zuby pomocou vysokofrekvenčných vibrácií. Sonické zubné kefky sú obvykle vybavené motorom, ktorý generuje vibrácie s vysokou frekvenciou, čo umožňuje lepšie odstránenie zubného povlaku a zabránenie zubnému kazu. Sonické zubné kefky sú často vybavené nastaviteľnou rýchlosťou, aby sa zabezpečilo, že sa bude vyhovovať potrebám každého užívateľa. Niektoré modely majú tiež ďalšie funkcie, ako je napríklad časovač, ktorý vám pomôže prejsť celým procesom čistenia zubov.

Webový redaktor Krasotika.sk


Kategória sonické zubné kefky

Aké sú najlepšie -predhovory sonické zubné kefky?

Najpredávanejšie sonické zubné kefky sú Sonicare DiamondClean, Sonicare FlexCare Plus a Sonicare FlexCare Platinum. Všetky tri modely ponúkajú vynikajúce čistiace výsledky, vďaka ktorým si môžete udržiavať zdravé a biele zuby. Každá z kefiek poskytuje ďalšie funkcie, ako napríklad časovač, výstražný systém a rôzne režimy čistenia. Zákazníci si môžu vybrať z týchto troch modelov, aby si vybrali ten, ktorý najlepšie vyhovuje ich potrebám.Krátke zhrnutie: Sonické zubné kefky Sonicare DiamondClean, Sonicare FlexCare Plus a Sonicare FlexCare Platinum sú najpredávanejšie modely, ktoré ponúkajú vynikajúce čistiace výsledky. Každá z nich ponúka ďalšie funkcie, ako je časovač, výstražný systém a rôzne režimy čistenia. Zákazníci si môžu vybrať z týchto troch modelov, aby si vybrali ten, ktorý najlepšie vyhovuje ich potrebám.



Prečítajte si naše ďalšie články

Kategória: Sonické zubné kefky
zdieľam:
Autor
Martina Nyúlová

Som študentka UCM v Trnave a zaujímam sa o BIO kozmetiku a prírodné produkty.

...

Odporúčaná kategória

Odporúčané obchody