Obľúbený : Líčenie, Parfumy, Pleť, Vlasy
Aktuálne zľavy 15% - 20% na top značky Prejsť na akciu

Veľká recenzia púdrov!

Autor: Martina Nyúlová Publikovaný: 25.03.2023
Veľká recenzia púdrov!

Každá z nás chce mať dokonalý make-up počas celého dňa. Často však zabúdame na to, že make-up je potrebné fixovať, aby zostal svieži počas celého dňa. Preto je dôležité používať púder.


V ponuke sú transparentné, farebné, sypké, kompaktné, či minerálne. Vyberie si skutočne každá z nás. Okrem fixovania make-upu má však púder za úlohu aj vytvoriť akúsi ďalšiu vrstvu pokožky, ktorá saje prebytočný maz a tak zabezpečí bezchybný matný vzhľad. S púdrom dokonca zjemníte prechody líceniek, kontúr či očných tieňov. Taktiež Vám pleť zjednotí bez použitia make-upu či BB krému, pokiaľ ide o farebný púder.


Na Krasotike máme na výber skutočne veľa púdrov. Ja som pre vás všetky z našej ponuky otestovala a pevne verím, že vám pomôže moje priblíženie ich kvality a výdrže.

PÚDER MILANI THE MULTITASKER FACE POWDER


Na tento púder som sa obzvlášť tešila, keďže značka Milani sa vyznačuje produktmi, ktoré sú obzvlášť kvalitné a veľmi obľúbené. Na výber máte z piatich odtieňov. Obal naozaj zaujme a aj samotný produkt má veľmi peknú čipkovanú štruktúru. Pri výbere odtieňov ma trošku zamrzelo, že výrobca prestal vyrábať najsvetlejší odtieň 02 Light Medium, nakoľko zvyšné odtiene sú prevažne tmavšie a taktiež vhodnejšie skôr na kontúrovanie alebo pre slečny, ktoré majú tmavšiu pokožku. Všetky sú v teplých tónoch so žltým až béžovým podtónom. Na pleti vytvoria veľmi jemný a prirodzene matný finish. Nezlieva do vrások, pórov a pleť sa zdá jemne rozžiarená, avšak stále s matným efektom. Púder sa skvele nanáša ako štetcom, tak i labutienkou, ale neodporúčam sa púdrovať počas dňa so štetcom, nakoľko trošku vytvára mapky. Využite radšej labutienku a make-up bude opäť vyzerať ako čerstvo nanesený. A samotný púder aj spomínanú labutienku obsahuje spolu so zrkadlom, je teda ideálny do kabelky.


Pleť bola zmatnená počas celého dňa, no nadmerne mastná pokožka vyžaduje aspoň ešte raz prepúdrovať počas dňa. Výdrž make-upu s použitím tohto púdru hodnotím na výbornú, no menšie mínus udeľujem odtieňom, pretože nie každá si z nich vyberie. Po zhodnotení všetkých pre a proti, hodnotím tento púder na 4 hviezdičky z 5.

PÚDER E STYLE NATURAL PRESSED FACE POWDER


Ako ďalší v poradí z našej ponuky je tu púder Natutal Pressed Face Powder od značky E-style. Je to zmatňujúci púder, ktorý by mal pleť zároveň aj hydratovať pre obsah zložky zo zeleného čaju. Obal je veľmi jednoduchý, klasický, ako nájdeme v drogériách, čo ale zodpovedá cene. Opäť to v odtieňoch nie je žiadna sláva, avšak tentokrát si na svoje prídu slečny s ružovým až béžovým podtónom pleti. Produkt je prekvapivo pigmentovaný, no po nanesení na pleť má trošku tóny dooranžova. Preto myslím, že je vhodnejší pre tie z nás, ktoré chodia do solária. Čo ma milo prekvapilo, tak obsahuje UV filtre, čo netreba podceňovať ani v zimnom období. Make-up na pleti držal oproti predchádzajúcim o niečo menej, no ako som už spomenula, cena zodpovedá kvalite. Bledšie typy sa dokonca môžu najtmavším odtieňom kontúrovať pre prirodzenejší vzhľad. Púder je určite vhodný aj pre pleť, ktorá je suchá, čo je pri púdroch menej časté.


Výdrž make-upu s použitím tohto púdru hodnotím priemerne a jedno veľké plus pripisujem za zložku, ktorá je hydratačná. Po zhodnotení všetkých pre a proti, hodnotím tento púder na 3 hviezdičky z 5.

TRANSPARENTNÝ PÚDER MILANI PREP+SET+GO TRANSPARENT FACE POWDER


Ak by som mala vymenovať obľúbené produkty z našej stránky, určite by bol púder Prep+Set+Go od značky Milani medzi nimi. Minimalistický štýl obalu tomuto produktu dodáva určitú eleganciu a produkt, ktorý obsahuje je nenáročný na výber odtieňu. Pýtate sa prečo? Jednoducho preto, lebo je transparentný a preto je vhodný pre akýkoľvek odtieň pleti. Je to kompaktný púder v bielej farbe, no nenechajte sa zmiasť, na pleti je priesvitný. Ide o minerálny púder a už samotný názov vám napovie, že je ideálny do kabelky na také to občasné prepúdrovanie počas dňa, aby sme pleť dotiahli do dokonalej matnosti. Jeho minerálne zložky nezaťažujú pleť a tak ide o produkt, ktorý je nekomodogénny, teda neupcháva póry. Je ľahký, krásne pleť vyhladí a zmatní. Skvelou správou opäť je, že neškodí pleti, ktorá má okrem mastných miest aj tie suché.


Výdrž make-upu s použitím tohto obľúbeného púdru hodnotím na, ako inak, výbornú a preto udeľujem 5 hviezdičiek z 5.

PÚDER JORDANA FOREVER FLAWLESS


Ďalší v poradí je tento púder, ktorý má síce vyššiu kryciu schopnosť, no absolútne nie je vhodný pre pleť, ktorá je zmiešaná alebo suchá. Ideálne je, ak máte extrémne mastnú pleť, nie však aknóznu. Odtiene tohto púdru sú jedným z najlepšie hodnotených a pleť dokonale zmatnia. Ide ale o suchší púder, ktorý však vytvorí pleť s viac maskoidným efektom, teda je viac vidieť. Je vhodnejší pre tie, ktoré majú radi viditeľnejší make-up alebo je taktiež vhodný na fotografické účely. Taktiež je skvelý na pleť bez make-upu. Pre svoje dostatočné krycie schopnosti zjednotí a prekryje menšie nedokonalosti na pleti. Pleť krásne vypne a jeho žlté až béžové podtóny sa vám určite budú páčiť.


Výdrž tohto púdru hodnotím na dobrú. Ak vezmem všetky tieto pre a proti do úvahy, púdru by som udelila 3,5 hviezdičky z 5.

MINERÁLNY TRANSPARENTNÝ PÚDER L.A. GIRL HD PRO SETTING POWDER


Sypké púdre sú jedny z najlepšie fixujúcich a zároveň po nich zostane najviac neporiadku. Preto je ideálne použiť tento púder hneď na začiatku dňa, kedy ste v pohodlí domova a vôbec vám to nevadí. Minerálny púder od značky L.A.Girl je taktiež jeden z najobľúbenejších púdrov na našej stránke. Produkt obsahuje labutienku, ktorú môžte využiť aj na väčšie vrstvy púdru na techniku "baking", kedy ide o doslovné zapečenie púdru a tým vyššiu fixáciu make-upu. Jednoducho ho vo väčšej vrstve necháte pôsobiť tam, kde potrebujete najvyššiu fixáciu a následne štetcom vyblendujete do stratena. Neodporúča sa však slečnám, ktoré majú suchú pleť - tieto miesta ešte viac zvýrazní. Skvelou správou je, že taktiež ako aj púder od Milani, je transparentný a teda opäť nemusíte riešiť odtiene. Pozor však na to, koľko si ho dáte, zvykne miesta viac prejasniť a tým pádom by Vám mohol spôsobiť bledšie fľaky na pokožke. Takže opatrne! Tento púder sa Vám odvďačí skvelou fixáciou počas celého dňa a ako bonus budete mať krásne hladkú pleť.


Výdrž make-upu s použitím tohto púdru hodnotím na výbornú a priložená labutienka je naozaj v tomto prípade využiteľná. Udeľujem preto tomuto púdru 4 hviezdičiek z 5.

ROZJASŇUJÚCI PÚDER E STYLE SOFT SHINING


Ak túžite po vyhladenej a rozjasnenej pleti, púder Soft Shining bude pre vás. Je určený pre zrelšiu pleť, ktorá potrebuje zmatniť, rozjasniť a vyhladiť. Obsahuje čiastočky, ktoré rozptyľujú svetlo a tým sa vám krásne pleť vyhladí. Dostupné sú 3 odtiene ladené do ružového až béžového podtónu. Po nanesení na pleť nie je veľmi pigmentovaný, avšak úlohu zmatnenia, vyhladenia a rozjasnenia plní. Neodporúčam ho však na suchú pleť, nakoľko trochu zvýrazňuje suché miesta na pleti. Trošku pleť napne, takže budete mať pocit liftingu. Ale opäť po nanesení fixačného spreja sa tento efekt stratí a púder vyzerá prirodzene a sviežo. Čo však musím vytknúť je, že pleť až tak dlho matná nezostane, pokiaľ máte mastnejší typ pleti. Tento púder je skôr vhodný na také to prepúdrovanie cez deň. Fixáciu teda nechajte skôr na sypký púder. Tento mínus pripisujem rozjasňujúcim čiastočkám, ktoré púder obsahuje. Ak však nemáte až tak mastnú pleť, určite sa vám efekt tohto púdru bude páčiť.


Trvácnosť make-upu po nanesení púdru hodnotím na slabšiu až priemernú. Po zhodnotení všetkých pre a proti udeľujem tomuto púdru 2,5 hviezdičky z 5.

ZMATŇUJÚCI PÚDER L.A. GIRL PRO FACE MATTE PRESSED POWDER


Jeden z ďalších púdrov, na ktorého recenziu som sa tešila je zmatňujúci púder od značky L.A. Girl. Púder obsahuje 6 odtieňov z ktorých máte na výber žlté až béžové podtóny. Produkt bol po nanesení dobre pigmentovaný, takže je určite použiteľný aj bez make-up pre zjednotenie pleti, zmatnenie a zakrytie menších nedostatkov. Po nanesení make-upu púder perfektne zjemnil tvár, vyhladil póry a jemné vrásky a pritom je na pleti veľmi ľahučký. Pleť bola aj po pár hodinách matná, avšak púder jemne zašiel do výraznejších vrások, preto je lepšie pred aplikáciou použiť podkladovú bázu pre vyhladenie.


Výdrž make-upu po nanesení púdru hodnotím na výbornú. Púdru od L.A. Girl udeľujem 4,5 hviezdičky z 5.

MINERÁLNY TÓNOVACÍ PÚDER L.A.GIRL HD PRO SETTING POWDER


Zjednocujúce púdre patria medzi moje obľúbené, pretože ani pri týchto nemusíte až tak riešiť, či vám sadne odtieň. Konkrétne tento minerálny tónovací púder od značky L.A. Girl je efektom identický transparentnému púdru od tej istej značky. Malé rozdiely sú viditeľné v šetrnosti ku pleti, nakoľko vám pleť až tak nevysuší. Je teda vhodnejší pre typ pleti, ktorá je zmiešaná a má suché miesta. S týmto púdrom sa oproti pôvodnému transparentnému nemusíte báť po nanesení väčšieho množstva, že vám pleť príliš prejasní. Pleť je krásne zmatnená počas celého dňa, nezlieva sa do vrások, neupcháva póry a pri dotyku pleti máte pocit, že ste z porcelánu.


Tento púder hodnotím naozaj vysoko a kvalitou je naozaj medzi najlepšími v našej ponuke. Výdrž make-upu s použitím tohto púdru hodnotím na výbornú a udeľujem mu 5 hviezdičiek z 5.

ROZJASŇUJÚCI TRANSPARENTNÝ PÚDER MILANI ILLUMINATING TRANSPARENT POWDER


Ďalším rozjasňujúcim púdrom, ktorý stojí za vyskúšanie, je tento transparentný rozjasňujúci púder od Milani. Zo všetkých rozjasňujúcich púdrov je efekt tohto asi najviditeľnejší a preto s ním treba narábať opatrne. Po nanesení na make-up je zjednocujúci a okrem matného a fixovaného finishu, dosiahnete aj prejasnenie, aké si zaslúžia večerné príležitosti. Nemusíte sa však báť, nejde o obsah trblietok ako pri rozjasňovači :-). Je to naozaj decentné, avšak neodporúčam ho pleti, ktorá je mastná, nakoľko mastnenie pleti len podporí pre obsah rozjasňujúcich látok.


Make-up na pleti vydrží počas celého dňa, avšak keďže ide o minerálny púder, ktorý je ľahučký na pleti, je potrebné ho zobrať do kabelky, aby ste sa mohli počas dňa prepúdrovať.
Výdrž make-upu s použitím tohto púdru hodnotím na výbornú. Udeľujem mu teda 4,5 hviezdičky z 5.

MINERÁLNY PÚDER MILANI MINERAL COMPACT MAKE-UP


Milujem vysoko pigmentované púdre, no tento púder má u mňa mínus, pretože odtiene sú naozaj prehnane tmavé a ak ste práve neprišli z Maldiv alebo nechodíte do solárka, musíte sa zmieriť s tým, že sa s ním maximálne vykontúrujete. Tóny tohto púdru sú do žlta, takže ide o teplejšie odtiene. Ja som ho vyskúšala na kontúrovanie a s efektom som bola naozaj spokojná. Je škoda, že tak skvelý púder, o ktorom môžme povedať, že ide o akýsi púdrový make-up, nemá viacero odtieňov. Pleť krásne zafixuje a urobí Vám dokonale matný, vyhladený a zjednotený finish, dokonca i bez make-upu. Je však vhodnejší pre mastnejšiu pleť.


Po celom dni jemne zašiel do vrások pre jeho vysokú pigmentáciu, avšak aj napriek tomu ho hodnotím ako dobrý púder. Udeľujem tomuto púdru 4 hviezdičky z 5 a veľké mínus za odtiene.

MINERÁLNY PÚDER L.A. COLORS MINERAL PRESSED POWDER


Z ďalších minerálnych púdrov, ktorý je určený na fixovanie a vyhladenie pleti je aj tento od značky L.A. Colors. Púder je v praktickom balení s labutienkou a zrkadielkom, ktorý je ideálny do kabelky na cesty. Na výber máte 6 odtieňov, ktoré sú ladené do ružova, béžova a tiež žlta. Ide o najlepší výber prirodzených odtieňov a z hľadiska ceny za tento púder, ide o skvelý púder. Odporúčam ho hlavne mladistvej pleti, ktorá potrebuje iba jemné korekcie. Pleť je po nanesení pekne vyhladená, prirodzene vyzerajúca a zmatnená. Je ideálna pre všetky typy pleti a pigmentácia tohto púdru sa vám skutočne bude páčiť.


Treba však pripomenúť, že ide o jeden z lacnejších púdrov a tak netreba očakávať nič extra. Ak však nie ste náročná, bude vám jeho efekt stačiť. Výdrž make-upu s použitím tohto púdru hodnotím na priemernú a udeľujem mu 3,5 hviezdičky z 5.

ZMATŇUJÚCI PÚDER MISSHA SEBUM-CUT POWDER


Ak ide o fixovanie, jednoznačne odporúčam používať sypké púdre. So značkou Missha máme nie len my, ale i vy dobré skúsenosti. Do ponuky sme teda zaradili púder Sebum-Cut Powder, ktorý sa javil sľubne. A my neľutujeme! Púder obsahuje labutienku s úchytom na prsty, preto je aplikácia tohto púdru ľahšia a s vklepkávaním púdru za jej pomoci, získate ešte efektívnejšie fixovanie ako keď si ho nanesiete iba štetcom. Ako obvykle, po sypkom púdri ostane okolo vás neporiadok s čím sa treba zmieriť. Je ideálny pre zmiešaný až mastný typ pokožky. Čo som si však všimla je, že púder vám make-up jemne stmaví, no nie je to nič, čo by bolo nevkusné. Ak sa však tomuto chcete vyhnúť, jednoducho použite bledší make-up. Pleť však máte ako pobozkanú slnkom a navyše zjemnenie pleti je skvelou správou, preto sa ho naozaj báť nemusíte.


Vyhladenie
pri tomto púdri je asi najviditeľnejšie z pomedzi všetkých púdrov z našej ponuky. Make-up je počas celého dňa na pleti ako pribitý a vďaka transparentnosti opäť nemusíte riešiť odtiene a tým ušetríte čas ale i peniaze za ďalší púder v lete a ďalší v zime. Tento púder hodnotím za skvelý a udeľujem mu 5 hviezdičiek z 5.


Verím, že vás aspoň jeden púder z našej ponuky zaujal a nezabúdajte, že používanie púdru je pre fixovanie make-upu veľmi dôležité. Najmä ak chcete mať make-up krásny počas celého dňa. Každý púder som pre vás vyskúšala, aby som vám mohla podať tie najlepšie a úprimné recenzie. Teraz ste na rade vy!


Pomôžeme s výberom najlepších produktov z kategórie - púdre

Spoločne sa pozrieme na to, ako si môžete zvoliť to najlepšie púdre.

Vyberanie najlepšieho púdru môže byť náročný proces. Je to preto, že existuje veľa rôznych druhov púdrov, ktoré sa líšia v zložení a výsledkoch. Ak chcete nájsť najlepší púder pre svoju pleť, je dôležité poznať typ svojej pleti a potom hľadať produkty, ktoré sú vhodné pre váš typ pleti. Je tiež dôležité skontrolovať zloženie púdru, aby ste sa uistili, že obsahuje prírodné a prírodné ingrediencie.

Ďalším dôležitým faktorom pri výbere najlepšieho púdru je zistiť, čo presne chcete dosiahnuť. Ak chcete získať čistý a lesklý vzhľad, mali by ste hľadať púdre, ktoré sú vyrobené z prírodných ingrediencií a neobsahujú žiadne syntetické zložky. Ak chcete získať matný vzhľad, mali by ste hľadať púdre, ktoré obsahujú matné zložky, ako je napríklad ryžový prášok.

Okrem toho je dôležité skontrolovať, či je púder vyrobený zo zdravých ingrediencií. Ak je púder vyrobený z prírodných ingrediencií, je pravdepodobné, že bude mať lepšiu kvalitu a bude mať menej vedľajších účinkov.

Vyberanie najlepšieho púdru pre váš typ pleti môže byť časovo náročné. Preto je dôležité, aby ste si vybrali produkt, ktorý je vyrobený z prírodných ingrediencií, ktorý je vhodný pre váš typ pleti, a ktorý má vysokú kvalitu. Je tiež dôležité skontrolovať, či je púder vyrobený z zdravých ingrediencií.

Zhrnutie: Vyberanie najlepšieho púdru pre váš typ pleti môže byť náročný proces. Je dôležité poznať typ svojej pleti a potom hľadať produkty, ktoré sú vhodné pre váš typ pleti. Je tiež dôležité skontrolovať zloženie púdru, aby ste sa uistili, že obsahuje prírodné a prírodné ingrediencie. Okrem toho je dôležité skontrolovať, či je púder vyrobený zo zdravých ingrediencií. Ak chcete získať presné výsledky, je dôležité vyskúšať rôzne druhy púdrov a vybrať si ten, ktorý najlepšie vyhovuje vašim potrebám.




Kategória púdre

Jemný sypký púder perfektne zmatňuje a zjednocuje pleť a poskytuje jej ľahkú kryciu schopnosť, vďaka čomu opticky minimalizuje všetky nedokonalosti pokožky. Pleť je po aplikácii púdru prirodzená, žiarivá a rozjasnená. Jemná a ľahká...

Ľahký sypký púder dodáva pokožke hodvábny a prirodzený vzhľad, minimalizuje vzhľad rozšírených pórov. Obohatený o minerály, perfektne dopĺňa make-up. Je určený pre všetky typy pleti, vrátane mastnej a citlivej.

Kompaktný púder zanechá vašu pokožku hodvábnu, hladkú as prirodzeným povrchom, ktorý vydrží až 8 hodín. Vďaka inovatívnemu zloženiu pleť hydratuje a navyše ju chráni pred škodlivým modrým žiarením.

53 €
26 €
25 €

Najlepší materiál pre púdre?

Najlepším materiálom pre púdre je mikrofibrilový polyester. Je to veľmi ľahký a trvanlivý materiál, ktorý je navyše veľmi príjemný na dotyk. Je to tiež veľmi odolný materiál, ktorý je schopný odolať veľkému množstvu vody a vlhkosti. Je tiež veľmi elastický a schopný sa prispôsobiť rôznym tvarom a veľkostiam. Mikrofibrilový polyester je ideálnym materiálom pre púdre, pretože je ľahký, trvanlivý a veľmi pohodlný.Krátke zhrnutie: Mikrofibrilový polyester je najlepším materiálom pre púdre, pretože je ľahký, trvanlivý a veľmi pohodlný. Je veľmi odolný voči vode a vlhkosti a je schopný sa prispôsobiť rôznym tvarom a veľkostiam.


Náš názor na púdre

Náš názor, čo je to púdre je, že je to práškový produkt, ktorý sa používa na zmatnenie a zjednotenie farby pleti. Púdre sa môžu používať ako samostatný produkt alebo ako doplnok ku korektoru alebo make-upu. Používajú sa na zjednotenie tónu pleti a zakrytie nežiaducich škvŕn alebo pigmentácie. Púdre sú k dispozícii v rôznych formách, ako napríklad prášok, krém alebo kompaktný.

Webový redaktor Krasotika.sk


Kategória púdre

Aké sú najlepšie -predhovory púdre?

Najpredávanejšie púdre sú tie, ktoré poskytujú krytie, sú ľahké a prispôsobujú sa tónu pleti. Zákazníci tiež hľadajú púdre s vysokou trvanlivosťou a odolnosťou proti poteniu. Všetky tieto atribúty sú dôležité pre dosiahnutie požadovaného vzhľadu.Zhrnutie: Púdre sú obľúbeným kozmetickým produktom, ktorý poskytuje krytie, ľahkú aplikáciu a prispôsobenie sa tónu pleti. Zákazníci hľadajú tiež púdre s vysokou trvanlivosťou a odolnosťou proti poteniu.



Prečítajte si naše ďalšie články

Kategória: Púdre
zdieľam:
Autor
Martina Nyúlová

Som študentka UCM v Trnave a zaujímam sa o BIO kozmetiku a prírodné produkty.

...

Odporúčaná kategória

Odporúčané obchody